новини


Україна вперше представлена на Паризькому Книжковому Салоні PDF Друк e-mail
Четвер, 22 березня 2012, 14:29

Прес-реліз
22.03.12

16–19 березня 2012 р. у Франції пройшла одна з найбільших книжкових виставок-ярмарків світу – Паризький Книжковий Салон, в якій у 2012 році взяли участь 40 країн, близько 2 000 письменників, понад 1000 видавців, відбулося 500 різноманітних подій, а відвідувачами стали майже 190 тисяч прихильників книжки.

Цього року ВПЕРШЕ за його історію на Салоні офіційно презентована сучасна українська література і завдяки цьому Україна в особі Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК) вперше потрапила в каталог виставки, як країна-учасниця.

16-го березня на Салоні відбулась презентація сучасної української літератури за участі 7 українських письменників: Марії Матіос, Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Євгенії Кононенко, Антона Кушніра, Ірисі Ликович та Євгена Положія. Під час презентації представлено франкомовний «Альманах української сучасної літератури». У видання ввійшли в перекладі французькою мовою уривки творів шістнадцяти авторів: Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Анатолія Дністрового, Оксани Забужко, Василя Кожелянко, Євгенії Кононенко, Леоніда Кононовича, Антона Кушніра, Ірисі Ликович, Лади Лузіної, Марії Матіос, Євгена Положія, Ірен Роздобудько, Івана Рябчія, Наталки Сняданко та Дмитра Чистяка. У підготовці Альманаху взяли участь 9 перекладачів. Це видання – спроба ознайомити, в першу чергу, французьких видавців та літературних агентів з таким феноменом, як літературний процес в сьогоднішній Україні і дати їм можливість відчути «на смак» твори не тільки відомих авторів, а й молодих, які роблять перші творчі кроки, але вже отримали відзнаки на престижних вітчизняних літературних конкурсах. Альманах є спільним проектом видавців та перекладачів, координатором якого виступила Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів (УАВК), поліграфічний партнер – «Дорадо-Друк».

Детальніше...
 
Фотозвіт з українських книжкових подій в Парижі. Березень, 2012. PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Понеділок, 19 березня 2012, 21:53

Сьогодні в Парижі закінчився Книжковий Салон. Для України він став першим кроком в активному просуванні на французький ринок - за участі семи українських письменників на Салоні було презентовано франкомовний "Альманах української сучасної літератури". До видання, яке побачило світ завдяки координаційним зусиллям Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, ввійшли уривки творів 16 письменників.

Крім названої презентації в Парижі пройшла низка культурно-мистецьких заходів, в яких брали участь вітчизняні автори: Марія Матіос, Тимофій Гаврилів, Лариса Денисенко, Євгенія Кононенко, Антон Кушнір, Ірися Ликович та Євген Положій.

Презентація української літератури на Паризькому книжковому салоні відбувається за сприяння Посольства Франції в Україні, Фонда Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», Фонда Ріната Ахметова «Розвиток України» та Міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова».

Нижче подаємо короткий фотозвіт про ці події.

Детальніше...
 
Франкомовний Альманах української сучасної літератури вже надруковано PDF Друк e-mail
Вівторок, 13 березня 2012, 23:06

Лада Лузіна та Ірен Роздобудько з франкомовним Альманахом

Сьогодні, перед зустріччю з читачами в Парламентській бібліотеці з нагоди відкриття виставки графіки «Чорно-білі світи ЛуІр», Лада Лузіна та Ірен Роздобудько отримали сигнальні примірники франкомовного «Альманаху української сучасної літератури» в якому є короткі довідки про обох письменниць та уривки з їх творів.

Нагадуємо, що офіційно Альманах буде вперше презентовано 16 березня в Парижі на Книжковому Салоні о 18:00 в залі Nota Bene (Y69).

 
Видавець Жан Маттерн в Книгарні Є, 23.01.12 PDF Друк e-mail
П'ятниця, 27 січня 2012, 14:54

Відео-звіт з зустрічі з французьким письменником та видавцем Жаном Маттерном (Jean Mattern), керівником відділу придбання прав на видання іноземної літератури у знаменитому французькому видавництві Галімар (Gallimard), яке відзначило у 2011 році столітній ювілей.

Модератор – Анн Дюрюфлє, радник з питань культури посольства Франції в Україні, перекладає Валентина Стукалова.

Зустріч відбулася 23.01.12 в київський «Книгарні Є» (вул. Лисенка. 3).

Детальніше...
 
З Новим Роком 2012 та Різдвом! PDF Друк e-mail
Написав anetta   
Неділя, 25 грудня 2011, 23:39


Трошки креативчику...

Останнє оновлення на Субота, 28 січня 2012, 12:21
 


Сторінка 3 з 6
 
Find us on Facebook
Follow Us