Опубліковано програму «українського» Фестивалю в Коньяку PDF Друк e-mail
Середа, 24 жовтня 2012, 21:28

Цього року Україна стала спеціальним гостем на Фестивалі Європейських літератур, який проходитиме 15-18 листопада у місті Коньяк (Франція).

Афіша Фестивалю в Коньяку 2012

На сайті Фестивалю вже викладено програму заходів з головним слоганом "Україна на часі" (там же можна отримати буклет фестивалю в форматі pdf). Серед офіційних гостей (40 культурних діячів з багатьох країн Європи) Україну представляють письменники Андрій Курков, Юрій Андрухович, Любко Дереш та Марія Матіос. З загальноєвропейського "українського" літературного контексту організатори запросили на Фестиваль Анну Шевченко та Марину Левицьку (обидві - Великобританія), які не лише мають українське коріння, а й творчій доробок, що присв'ячено своїй історичній батьківщині.

Ірина Дмитришин - ініціатор спеціального статусу України на Фестивалі в Коньяку

В першій дискусії Фестивалю візьме участь ініціатор надання спеціального статусу "гостя" для України перекладач, історик, професор INALCO (Національний інститут мов та східних цивілізацій) Ірина Дмитришин.

Фестиваль представляє гостям не лише літературу, а й кіно (ретроспектива підготовлена Любомиром Госейко), музику (Тарас Компаніченко), образотворче (художники Катерина Білетіна та Ігор Баранко) та фото мистецтво країни-спеціального гостя.

список номінантів премії на Фестивалі в Коньяку - 2012Однією з основних подій Фестивалю стане традиційне відзначення письменників премією за кращу книжку, яку обирають читачі. Цього року номіновані твори Юрія Андруховича, Любка Дереша, Сергія та Марини Дяченків, Андрія Куркова, Анни Шевченко та Марини Левицької (номінуються лише твори, що видано французькою мовою).

Молоде покоління українських письменників на Фестивалі представлятиме киянин Антон Кушнір, який отримав запрошення "на резиденцію" в Коньяку і протягом місяця житиме і працюватиме у цій французькій провінції та проведе 20 зустрічей з читачами в бібліотеках, студентами університетів та учнями загальноосвітніх шкіл.Антон Кушнір в проспекті Фестивалю в Коньяку -2012

В офіційній та неофіційній частині Фестивалю також братимуть участь інші гості з України: перекладачі, видавці, журналісти та громадські діячі.

Основний донор української участі: Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

Партнерами виступили: Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», Українська Асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, ГО «Форум видавців», БФ "Фундація видавництва "Кальварія"», ГО «Книжковий простір».

 

Спонсори

нам допомагають:


Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну"

 
Find us on Facebook
Follow Us